De presentatie op Seaport tv

UITZENDING PRESENTATIE ONDERZOEK VELSER AFFAIRE

seaportlogoklein1Seaport tv zendt vanaf maandag 4 november 15.00 uur elke twee uur het verslag uit van de presentatie van het onderzoek naar de Velser Affaire, die afgelopen zaterdag 2 november in de Stadsschouwburg plaatsvond.

Tijdens de bijeenkomst zijn interviews gehouden met de onderzoeker dr. Bas von Benda-Beckmann, de voorzitter van de Stichting Onderzoek Velser Affaire Cees Weij en burgemeester Weerwind. Verder wordt er verslag gedaan van de paneldiscussie onder leiding van programmamaker Ad van Liempt.

De uitzending wordt tot en met vrijdag 8 november op de lokale televisie uitgezonden. Het verslag is ook (buiten Velsen) te zien op de website www.seaportrtv.nl

Met de “Velser Affaire” worden al of niet vermeende handelingen en gebeurtenissen in en rond de gemeente Velsen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog bedoeld. De politie, illegaliteit, openbaar ministerie en bestuur zouden hierbij betrokken zijn geweest.

In april 2006 is de stichting Steun Onderzoek Velser Affaire (SOVA) opgericht om een – nieuw – onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek te uit te voeren.

Het eerste exemplaar werd zaterdag aangeboden aan de burgemeester van Velsen de heer Weerwind.

Het boek is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel Erasmus aan het Marktplein en via de websites: www.boekhandelerasmus.nl ; www.Boom.nl (de uitgever) en via www.bol.com.nl

 

(511 x bekeken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.