Eregalerij Velser verzetshelden

Oorlogsmonument op begraafplaats Duinhof

Op deze plaats willen we de namen verzamelen van al diegenen die uit Velsen afkomstig waren of op Velsens grondgebied zijn omgekomen, maar ook verzetsstrijders, die de oorlog hebben overleefd en later zijn gestorven. Minimaal de personalia met en korte beschrijving van zijn/haar verdienste of lot.

We pretenderen niet dat dit overzicht volledig is. Ook u kunt door informatie aan ons door te geven het overzicht vervolmaken. We houden ons zeer aanbevolen voor uw aanvullingen, opmerkingen en kritiek.
Zonder uw hulp zal deze lijst nooit volledig worden.

We hopen dan ook dat u door ons niet vermelde personen, die volgens u wel een vermelding verdienen, aan ons wilt doorgeven.

We hopen te bereiken dat wat diverse Velsenaren in de periode 1940-1945 voor onze vrijheid hebben gedaan niet in de vergetelheid zal raken.

Naar gesneuvelde verzetsstrijders zijn in de gemeente Velsen straatnamen vernoemd. Deze worden op de pagina Straatnamen in Velsen genoemd. Hiervan liggen een aantal op de Eerebegraafplaats Overveen.

Zoeken op geboorteplaats: Velsen in het slachtofferregister van de Oorlogsgravenstichting levert 162 namen op.

Lijst uit 1939 van de Nederlandse inlichtingsdienst ook voor 1940 al in handen gespeeld van de SD; 6000 namen van Nederlanders alfabetisch en naar plaats gerangschikt

Op de erebegraafplaats Loenen ligt:

(781 x bekeken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.