Tentoonstelling Ab Homburg

De Openingshandeling. Vlnr. Piet Homburg, Clive Homburg, Johan Graas en de dochter van Piet.

Piet Homburg, de jongste broer van de in 1945 neergeschoten Engelandvaarder Ab Homburg, heeft samen met Clive, zoon van Ab, zaterdag 6 oktober 2012 de tentoonstelling “Ab Homburg, Soldaat van Oranje” geopend.
Johan Graas, voorzitter van de Stichting Aircraft Recovery Group gaf voorafgaand aan de opening, voor het Luchtoorlog museum “Icarus et Mars” een korte opsomming van feiten uit het leven van Ab Homburg. Hierna werd de ‘Last Post’ geblazen en 2 minuten stilte in acht genomen om Ab te herdenken. Gerard van Broekhuijsen maakte voor Seaport RTV een verslag (incl. video): (Klik deze link!)

Het museum Icarus et Mars is elke eerste zondag van de maand geopend in de maanden mei t/m september van 10:00 tot 17:00 uur. En natuurlijk op zondag 7 oktober n.a.v. de opening van de tentoonstelling “Ab Homburg, Soldaat van Oranje”. De tentoonstelling heeft een vaste plaats gekregen in een ruimte van het museum en maakte op de nabestaanden diepe indruk. Speciaal om deze tentoonstelling te zien, is het museum zondag 7 oktober geopend van 10:00 tot 17:00 uur. (Zie ook: de website van het museum). P.S. In Velsen is de Homburgstraat naar deze oorlogsheld vernoemd.

(596 x bekeken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.